Op een tweedehands poefje van de kringloop maak ik van oude vintage dekens een hoes, en voila een nieuw poefje is geboren…

Koop een nieuwe poef bij de Ikea (15,-) of vind ergens een soortgelijk poefje bij de kringloop. Het kan natuurlijk ook een rond poefje zijn, wat je maar leuk vind. Daarna leg je je oude deken netjes neer en knipt daar deze delen uit: 1 vierkant deel van 40×40 cm en 1 rechthoekig deel van 159×38 cm.

Het is een beetje afhankelijk van de deken of je de stukken uit 1 deel haalt, of dat je verschillende stukken aan elkaar moet maken. Oude dekens zijn aan elkaar te naaien met een naaimachine, is wel hard werken voor een gewone huis/tuin en keuken machine…

Zorg dat als je deken een patroon heeft, dat dat dan mooi valt op je poefje, maar mischien is dat overbodig om te melden…;-)

Ook kan het zijn dat je het 40×40 vierkant nog een klein beetje moet bijknippen, om het goed te laten passen. Voor de festonsteken is het handig om ronde hoeken te maken. Zorg dan dat je met wollige wol (dikte 6-7) de delen aan elkaar naait met de festonsteek.

En klaar ben je! Veel plezier met je nieuwe/oude poefje.

festonsteek-met-de-hand

IMG_4272

dekenpoef
dekenpoef
dekenpoef
dekenpoef
dekenpoef
dekenpoef

poezenpoefvoorbeeld

 

Poef van oude dekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *