Toen ik vorig jaar in Ijsland was voor SNP reizen (ik werk zo nu en dan als kok-chauffeur), zag ik tijdens het boodschappen doen dit:

wol in de supermarkt

een heel rek verse IJslandse wol…Daar werd ik zo blij van…Zowiezo wordt er in Ijsland veel gehandwerkt, of handgewerkt, of hoe noem je dat? Veel schapen, weinig licht tijdens de winter, en snerpende kou zorgen voor veel slofjes, truien (Lopapeysa), en wanten.

Mijn land.

slofjes in Ijsland

en dit zag ik in Reykjavik, lijkt me zo mooi om eens te maken, een enorme macramé kroonluchter…

macrame kroonluchter Reykjavik macrame kroonluchter Reykjavik

 

misschien volgend jaar weer naar Ijsland, als mijn vliegangst weer een beetje getemperd is…

Wol in de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *