Reviews

ALS IK NAAR HET BEELD KIJK, DAN WEET IK HET WEER…

Caroline: ‘Mijn Helende Beeld geeft me moed, als het even minder gaat. Het laat zien, dat het er allemaal mag zijn, het Licht en het Donker. En dat er ‘hulpbronnen’ zijn, zowel toen als nu. Mooi, dat als ik even naar het beeld kijk, dan weet ik het weer. Het is goed nu en ik mag er zijn met alles en delen.’

DIT HELENDE BEELD BRENGT IRIS GEVOELSMATIG DICHTERBIJ…”

Merel: Mijn moeder werd er helemaal stil van toen ik hem gaf. Vervolgens moest ze heel erg huilen en kon ze er niet direct woorden aan geven wat het met haar deed. Verder dan ‘heel mooi’ kwam ze niet. Maar inmiddels hangt hij bij haar in de woonkamer en vertelt ze iedereen heel trots dat een vriendin van Iris hem gemaakt heeft. Ze is er ontzettend blij mee. Nogmaals bedankt voor al jouw moeite! En natuurlijk voor je mooie werk dat Iris gevoelsmatig dichter bij ons brengt. Ter aanvulling nog: De kwaliteit van de print is heel mooi en daardoor wordt het werk in het echt nog indrukwekkender.

HET HELENDE BEELD GEEFT ME EEN GLIMLACH ALS IK ER NAAR KIJK…

Katja: Het was alleen al fijn om samen met Aukje een aantal van mijn jeugdfoto’s te kijken en, mede door haar open houding en vragen, op te merken wat ik wilde helen. Het bijzondere is dat Aukje tijdens het tekenen een ander beeld voor ogen kreeg dan we besproken hadden en maar goed ook, want ik werd enorm geraakt toen ik het zag. De tekening hangt nu in mijn woonkamer en ik krijg steeds een glimlach als ik ernaar kijk. Het geeft me een fijn en sterk gevoel. En het mooie is: voor mij is het heel symbolisch en veelzeggend, voor anderen gewoon een mooie tekening.

DIT BEELD HELPT MIJ OM TE KIEZEN WAT GOED VOOR MIJ IS…

Martine: Aukje heeft oprechte interesse en respect in je verhaal en voor mij wat ik uit het beeld wilde halen. Ik had het nodig dat ik weer voeding voel in het leven, waar word ik blij van, kleien, natuur etc, en dat ik daarvoor kan kiezen. Door de blik vooruit en de sprankeling die de voedende activiteiten brengen helpt dit beeld mij te blijven kiezen voor wat goed voor mij is en voor evenwicht in het drukke werkende gezinsleven. Tijdens het maak proces had ik inspraak op dat wat voor mij werkte en wat niet. Daarin toonde Aukje geduld en paste ze aan tot in de details tot het beeld klopte. Super bedankt voor het beeld wat mij inspiratie geeft.

HET PROCES IS AL HELEND!

Lieke: Aukje maakte voor mij een helend beeld van een pijnlijke herinnering. Knap hoe ze de verschillende lagen in een mooie tekening kan vangen. Met veel meer liefde kan ik nu naar deze herinnering kijken. Het proces ansich is al helend, en het uiteindelijke resultaat is de kers op de taart!

“HET NAGESPREK MET MIJN VRIENDIN WAS ONTROEREND MOOI…”

Janine: Heel vroeg in de verstilde ochtend van Nieuwjaarsdag 2021 zag ik Aukjes Helend Beeld ‘Me and the elephants’ op LinkedIn. Ik werd er meteen diep door geraakt. Zijnde beeldend therapeut was ik benieuwd naar meer van Aukjes werk en surfte ik naar haar website. Daarna wist ik vrijwel meteen dat ik een vriendin die me heel lief is Een Helend Beeld voor haar 80e verjaardag cadeau wilde doen. Op basis van een gesprek besloten Aukje en ik samen het Helend Beeld voor haar te creëren, zodat het tot haar verjaardag een verrassing zou blijven. Het creatieproces met als leidraad ‘wat zou ik je met terugwerkende kracht nog gunnen’ ervoer ik als heel bijzonder, intens, spannend. Het was een mooie speurtocht naar foto’s, herinneringen, symbolen. En een zoektocht naar hoe het wezen van iemand in beeld vorm te geven. Op basis van groot wederzijds vertrouwen kwam Aukje tot een prachtig resultaat dat ik met groot plezier aan mijn vriendin heb geschonken. Aan de hand van het Helend Beeld was het nagesprek met mijn vriendin ontroerend mooi. Delen van haar bijzondere leven passeerden de revue en kregen hernieuwde betekenis, zoals hoe kwetsbaarheid en kracht hand in hand gaan en elkaar prikkelen en aanmoedigen. En het belang van vertrouwen. Spontaan zong mijn vriendin: ‘loop ik met gesloten ogen, naar het onbekende land’. Ik raad iedereen van harte aan om vol vertrouwen het indrukwekkende avontuur dat Een Helend Beeld heet in te stappen.